Οι σχολές Καράτε Fudoshikan και Nishiyamakan λειτουργούν με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη σωματική και πνευματική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.
Οι σχολές βρίσκονται βρίσκονται στον Κόρνο στην Αρχ. Μακαρίου Γ’ και στη Λεωφόρο Τσερίου 156 στο Στρόβολο με τηλέφωνο επικοινωνίας 99373228.

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα των Σχολών Καράτε Fudoshinkan και Nishiyamakan στο Facebook.

 

Καράτε

Το Καράτε ανήκει στην κατηγορία των άοπλων παραδοσιακών μαχητικών τεχνών και προέρχεται απο την Ιαπωνία. Οι τέχνες αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά τεκμηριωμένα τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Έκτοτε μετεξελίχθηκαν και τροποποιήθηκαν για να καταλήξουν στις σύγχρονες μορφές τους.
Γνωστά και αναγνωρισμένα στύλ Καράτε είναι το Shotokan, Wado-Ryu, Goju-Ryu, Kyokushinkai κ.λ.π. Τα ιδεογράμματα της λέξης “Καρά-τε” σημαίνουν άδειo χέρι. Με άλλα λόγια είναι μια τέχνη άοπλης αυτοάμυνας, στην οποία μπορούν να ασκηθούν άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
Πρωτοξεκίνησε ως φυσική άσκηση των βουδιστών μοναχών στη Κίνα. Εισήχθη τον 18ο αιώνα στα νησιά της Οκινάουα και αφού εξελίχθηκε για αρκετά χρόνια το εξήγαγε στην Ιαπωνία στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα ο Gichin Funakoshi. Η πρώτη του παρουσίαση στην Ιαπωνία έγινε στην “έκθεση φυσικής αγωγής και εκπαίδευσης” το 1921 στο Τόκυο. Ο τότε διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Χιροχίτο, ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση και πρότεινε να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια. Η τέχνη εξαπλώθηκε ραγδάια στη Ιαπωνία και από το 1950 και μετά στον υπόλοιπο κόσμο.

SHOTOKAN KARATE

Το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως στύλ Ιάπωνικου Παραδοσιακού Καράτε.
Μετά τον θάνατο του Funakoshi, οι μαθητές του έδωσαν στο στυλ του το όνομα Shotokan. Ακολούθως η εξάπλωση του Καράτε έξω από τα σύνορα της Ιαπωνίας έγινε απο τους καλύτερους Ιάπωνες δασκάλους υπό την εποπτεία της Japan Karate Association (JKA).
To Shotokan Karate στηρίζεται στην εξάσκηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου σώματος μέσω της αυτοσυγκέντρωσης, του αυτοέλεγχου και της αυτογνωσίας, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή σωματική διάπλαση. Προσφέρεται για δραστήριους ανθρώπους, που θέλουν να συνδυάσουν τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης με την πνευματική ευεξία. Είναι μέσο απόδρασης από το άγχος της καθημερινότητας και παράλληλα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Επιπλέον αποτελεί μια απο τις αποτελεσματικότερες τεχνικές αυτοάμυνας.

Shotokan Karate για παιδιά

Mέσα απο τη ενασχόληση με το Shotokan Karate το παιδί διδάσκεται την ισορροπία ανάμεσα στη σωματική άσκηση και την πνευματική εργασία του σχολείου. Η διδασκαλία του καράτε διαμορφώνει χαρακτήρα πειθαρχημένο, ομαδικό, τολμηρό, υπεύθυνο, ανεξάρτητο, σεμνό και χαρούμενο. Κάνει το παιδί να νιώθει ικανοποιημένο απο τον εαυτό του, παρέχοντας του ταυτόχρονα πολύτιμα εφόδια για την ενήλικη ζωή του.

Shotokan Karate για ενήλικες

Σε καμία ηλικία δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κανείς με το Shotokan Karate. Προσφέρει στον/στην εργαζόμενο/η και στον/στην ελεύθερο/η επαγγελματία σωματική άσκηση στο μέτρο των δυνατοτήτων του/της ,και παράλληλα τον/την βοηθάει να ξεφύγει απο το άγχος της καθημερινότητας. Με δύο λόγια να κάνει πράξη το αρχαιοελληνικό ρητό ” νους υγιής εν σώματι υγιεί “.

Φωτογραφίες:


Επιλέξτε γλώσσα:
August 2019
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1