Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη ξεκίνησε την λειτουργία τις το 1986. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει περισσότερα από 85 έργα!!

Από το 1986 μέχρι σήμερα η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη, έχει συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς.  Μερικοί από αυτούς είναι: Πίτσα Αντωνιάδου, Ιωάννα Καμένου Σιαφκάλη , Ελένη Καούλα, Ανδρέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Βασιλείου , Ντόρις Κυριακίδου , Ρεββεκα Αποστολοπούλου, Μάρω Καυκαρίδου, Ολγα ποταμίτου, Ανδρούλα Αγαθαγγέλου και πολλοί άλλοι. Βασικοί συνεργάτες: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού Χριστίνα Τερεζοπούλου. Ελισάβετ Μπλάκκη , Γιώτα Κρός και ο Πέτρος Φιλίππου. 

Η παιδική μας σκηνή έχει συνεργαστεί με μεγάλους οργανισμούς καθώς και υπουργεία. Υπουργείο Οικονομικών( Ο Νικολάκης Μαθαίνει το Ευρώ), Υπουργείο συγκοινωνιών(Ο Νικολάκης Τροχονόμος), Τμήμα περιβάλλοντος ( Ο Νικολάκης Ανακυκλώνεται ), Τμήμα Υδάτων ( Ο Νικολάκης αστυνομικός της γειτονιάς) .

Τα έργα που ανεβάζονται είναι σημερινά και τα περισσότερα έχουν γραφεί από τον ίδιο τον Δώρο Κυριακίδη. Η θεματολογία τους έχει να κάνει με τα σημερινά ενδιαφέροντα των παιδιών , γονιών άλλα και των εκπαιδευτικών. Μέσα από την ψυχαγωγία δίνονται και πολλά μηνύματα που βοηθούν την καλυτέρευση του χαρακτήρα του παιδιού.

Το 1999 ο βασικός ήρωας Νικολάκης ( Κώστας Σχοινιού ) Μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες κάνοντας περήφανη την παιδική σκηνή αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ:

 Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη υποδέχεται το 2019 με τη νέα της παραγωγή « Πιτζιαμοήρωες Νο 2 , Περιπέτεια στο δάσος». Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν οι « Πιτζιαμοήρωρες» , όπου παρουσιάστηκαν γινόταν το αδιαχώρητο και μετά από παρότρυνση πολλών γονέων και εκπαιδευτικών η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη ετοίμασε τη νέα παράσταση με απώτερο σκοπό να προσφέρει στα παιδιά χαρά , γέλιο , θέαμα αλλά πολλά όμορφα μηνύματα για την προστασία τους. Βασικό μήνυμα της παράστασης , είναι να μην εμπιστευόμαστε αγνώστους και να τους ακολουθούμε , γιατί δεν ξέρουμε τι συνέπειες θα ακολουθήσουν . Ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο και τόσο σημαντικό, μετά το περιστατικό που συνέβη σε σχολείο του τόπου μας.

Περίληψη : Τρείς φίλοι και συμμαθητές , ο Νικολάκης , η Μαρία και ο Βαγγέλης αποφασίζουν με τον Δάσκαλο τους τον κύριο Δώρο Δασκαλίδη να πάνε σε μία εκπαιδευτική εκδρομή στο δάσος για να το καθαρίσουν από τα σκουπίδια που πετάνε οι διάφοροι ασυνείδητοι και μολύνουν το περιβάλλον. Ενώ κυλούν όλα όμορφα και ωραία , κάποια στιγμή εμφανίζεται στο δάσος ο Ρωμαίο (ο οποίος είναι κλέφτης και εφευρέτης) και με δόλιο αλλά και πιστικό τρόπο πείθει την Μαρία να τον ακολουθήσει. Τότε τα παιδιά προσπαθούν μαζί με το Δάσκαλο τους να την βρουν και να την ελευθερώσουν . Ο Νικολάκης και ο Βαγγέλης μεταμορφώνονται σε Πιτζιαμοήρωες και η δράση αρχίζει! Θα τα καταφέρουν να την ελευθερώσουν; Και αν ναι , με ποιο τρόπο! Μία δια δραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών – θεατών , εμπλουτισμένη με πολλά τραγούδια και χορευτικά , σε ένα μαγευτικό σκηνικό «δάσος» με πολλά φωτιστικά εφέ laser που παραγγέλθηκαν από το εξωτερικό και χιόνι επι σκηνής.

Συντελεστές: Κείμενο: Κώστα Σχοινιού – Δώρου Κυριακίδη

Σκηνοθεσία – Στίχοι: Δώρου Κυριακίδη

Χορογραφίες: Μαρίας Σάββα.

Σκηνικά : Vignona Digital Printing

Κοστούμια: Μαρία Χατζηκωνσταντή Κομμώσεις: Cuts and Colors

Μουσικές διασκευές: Μάριου Οικονομίδη και Αντώνη Δημητριάδη .

Φωτογραφίες: Ηρακλή Μαυρομμάτη.

Σχεδιασμός αφίσας: Βάσος Βλάχος

Διευθυντής σκηνής: Σονάυ Γιλτίζ

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Τερεζοπούλου.

Χορηγός επικοινωνίας: ΡΙΚ.

Παίζουν: Κώστας Σχοινιού ( Νικολάκης) , Μαρία Σάββα , Βαγγέλης Ιωάννου, Βασίλης Λάβρικωφ και ο Δώρος Κυριακίδης.

Αφήγηση: Νάντια Χαραλάμπους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Πρεμιέρα στο #ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ το Σάββατο 19/1/2019 στο ΞΕΝΙΟΝ Αμφιθέατρο στις 15.00 .
#ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κυριακή 20/1 στις 10.45 το πρωί στο Θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ.
#ΛΕΜΕΣΟΣ: Σάββατα 26/1 , 2/2 και 9/2 διπλές παραστάσεις στις 15.00 & 16.30 στο Θέατρο ΕΝΑΦ ( Αγία Φύλα).
#ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυριακή 3/2 , δύο παραστάσεις στις 15.00 & 16.30 στο Δημοτικό Θέατρο.
#ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Κυριακή 10 /2 στο Γυμνάσιο Ξυλοφάγου στις 15.30.
#ΠΑΦΟΣ: Σάββατο 16/2 δύο παραστάσεις στις 15.00 & 16.30 στο Μαρκίδειο Θέατρο.
#ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Σάββατο 23/2 στις 15.00 στο Σινεμά Απόλλων.
#ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Σάββατο 9/3 στις 15.00 στο Κινηματοθέατρο Καλλιθέα.
#ΔΑΛΙ: Σάββατο 16/3 στις 15.00 στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης Λυκείου Ιδαλίου. (Στην Λευκωσία κάθε Κυριακή στις 10.45 το πρωί στο Θέατρο Ανεμώνα μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου). Θα δοθούν επίσης οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Σχολεία και για Συνδέσμους γονέων και Κοινότητες. Κρατήσεις - Πληροφορίες: 99055537. Γενική είσοδος: 8 ευρώ .

Επιλέξτε γλώσσα:
February 2019
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3