Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη ξεκίνησε την λειτουργία τις το 1986. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει περισσότερα από 85 έργα!!

Από το 1986 μέχρι σήμερα η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη, έχει συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς.  Μερικοί από αυτούς είναι: Πίτσα Αντωνιάδου, Ιωάννα Καμένου Σιαφκάλη , Ελένη Καούλα, Ανδρέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Βασιλείου , Ντόρις Κυριακίδου , Ρεββεκα Αποστολοπούλου, Μάρω Καυκαρίδου, Ολγα ποταμίτου, Ανδρούλα Αγαθαγγέλου και πολλοί άλλοι. Βασικοί συνεργάτες: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού Χριστίνα Τερεζοπούλου. Ελισάβετ Μπλάκκη , Γιώτα Κρός και ο Πέτρος Φιλίππου. 

Η παιδική μας σκηνή έχει συνεργαστεί με μεγάλους οργανισμούς καθώς και υπουργεία. Υπουργείο Οικονομικών( Ο Νικολάκης Μαθαίνει το Ευρώ), Υπουργείο συγκοινωνιών(Ο Νικολάκης Τροχονόμος), Τμήμα περιβάλλοντος ( Ο Νικολάκης Ανακυκλώνεται ), Τμήμα Υδάτων ( Ο Νικολάκης αστυνομικός της γειτονιάς) .

Τα έργα που ανεβάζονται είναι σημερινά και τα περισσότερα έχουν γραφεί από τον ίδιο τον Δώρο Κυριακίδη. Η θεματολογία τους έχει να κάνει με τα σημερινά ενδιαφέροντα των παιδιών , γονιών άλλα και των εκπαιδευτικών. Μέσα από την ψυχαγωγία δίνονται και πολλά μηνύματα που βοηθούν την καλυτέρευση του χαρακτήρα του παιδιού.

Το 1999 ο βασικός ήρωας Νικολάκης ( Κώστας Σχοινιού ) Μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες κάνοντας περήφανη την παιδική σκηνή αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Νικολάκης Σούπερ Ήρωας

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη πιστή εδώ και τριάντα χρόνια στο παιδί και στην υγιή ψυχαγωγία του παρουσιάζει το νέο της έργο ‘ Ο Νικολάκης Σούπερ Ήρωας ‘ Σε ένα ήσυχο χωριό της Κύπρου μας ζει ο Νικολάκης ως βοσκός μαζί με τον φίλο του τον Δώρο , τα πρόβατα του και τους αγαπημένους του σκύλους. Ξαφνικά εμφανίζεται στο χωριό μία Λύκαινα που με δόλιο τρόπο κλέβει τις προβατίνες του και σαν δεν έφτανε αυτό τους βάζει χρονικό περιθώριο να φύγουν όλοι από το χωριό και να το κυβερνά αυτή. Τότε αρχίζουν όλοι να λειτουργούν ομαδικά για να βρουν τρόπο να ελευθερώσουν τις προβατίνες του Νικολάκη και να προστατεύσουν το χωριό. Στο τέλος θα τα καταφέρει να ελευθερώσει ο Νικολάκης τις αγαπημένες του προβατίνες ; Και αν ναι .. με ποιο τρόπο . Πρόκειται για μία κωμωδία στην κυπριακή ντοπιολαλιά μας με πολλή γέλιο , δράση, όμορφα μηνύματα, συμμετοχή των παιδιών , διανθισμένη με κυπριακά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια , παιχνίδια και χορούς.

Συντελεστές Κείμενο/σκηνοθεσία: Δώρος Κυριακίδης
Μουσική: Αντώνη Δημητριάδη
Χορογραφίες: Μαρία Σάββα
Σκηνικά : Martin Meason
Κοστούμια – Περούκες – Κομμώσεις : Βίκυ Ευσταθίου
Σχεδιασμός Αφίσας: Χριστόδουλος Μεγάλεμος .
Διευθυντής σκηνής – Φωτισμοί – ήχος: Sonay Yildiz .
Παίζουν: Κώστας Σχοινιού – Ντόρις Κυριακίδου – Μαρία Σάββα ο Δημήτρης Χατζηπαύλου – Γιώργος Νικολάου και ο Δώρος Κυριακίδης.

Πρόγραμμα παραστάσεων παγκύπρια:
ΛΕΥΚΩΣΊΑ: Πρεμιέρα 23 Απριλίου . Θέατρο Ανεμώνα στις 10.45 το πρωί για εφτά Κυριακές μόνο.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σάββατο 29 Απριλίου. ΞΕΝΙΟΝ Αμφιθέατρο . Στις 5.μ.μ
ΛΕΜΕΣΟΣ: Σάββατα 6 και 13 Μαΐου θέατρο ΕΝΑΦ ( Αγία Φύλα). Διπλές παραστάσεις. Στις 3.30μ.μ και 5.30.μ.μ
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυριακή 7 Μαΐου. Δημοτικό Θέατρο . Διπλές παραστάσεις. Στις 3.30.μ.μ και 5.30.μ.μ
ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Κυριακή 14 Μαΐου. Αίθουσα πολλαπλής χρήσης Γυμνασίου Ξυλοφάγου στις 5.μ.μ
ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Κυριακή 21 Μαΐου . Κινηματοθέατρο Καλλιθέα .Στις 5.μ.μ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Σάββατο 27 Μαΐου. Κινηματοθέατρο Απόλλων. Στις 5.μ.μ
ΔΑΛΙ: Σάββατο 10 Ιουνίου . Αίθουσα πολλαπλής χρήσης Λυκείου Ιδαλίου. Στις 5.μ.μ
ΠΑΦΟΣ: Κυριακή 11 Ιουνίου . Α’ Λύκειο Πάφου .Δύο παραστάσεις μόνο. Στις 3.30.μ.μ και 5.30.μ.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ . Κρατήσεις – Πληροφορίες: 99055537.

 

Επιλέξτε γλώσσα:
August 2017
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3