Time4Kids...in Cyprus

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη ξεκίνησε την λειτουργία τις το 1986. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει περισσότερα από 85 έργα!!

Από το 1986 μέχρι σήμερα η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη, έχει συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς.  Μερικοί από αυτούς είναι: Πίτσα Αντωνιάδου, Ιωάννα Καμένου Σιαφκάλη , Ελένη Καούλα, Ανδρέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Βασιλείου , Ντόρις Κυριακίδου , Ρεββεκα Αποστολοπούλου, Μάρω Καυκαρίδου, Ολγα ποταμίτου, Ανδρούλα Αγαθαγγέλου και πολλοί άλλοι. Βασικοί συνεργάτες: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού Χριστίνα Τερεζοπούλου. Ελισάβετ Μπλάκκη , Γιώτα Κρός και ο Πέτρος Φιλίππου. 

Η παιδική μας σκηνή έχει συνεργαστεί με μεγάλους οργανισμούς καθώς και υπουργεία. Υπουργείο Οικονομικών( Ο Νικολάκης Μαθαίνει το Ευρώ), Υπουργείο συγκοινωνιών(Ο Νικολάκης Τροχονόμος), Τμήμα περιβάλλοντος ( Ο Νικολάκης Ανακυκλώνεται ), Τμήμα Υδάτων ( Ο Νικολάκης αστυνομικός της γειτονιάς) .

Τα έργα που ανεβάζονται είναι σημερινά και τα περισσότερα έχουν γραφεί από τον ίδιο τον Δώρο Κυριακίδη. Η θεματολογία τους έχει να κάνει με τα σημερινά ενδιαφέροντα των παιδιών , γονιών άλλα και των εκπαιδευτικών. Μέσα από την ψυχαγωγία δίνονται και πολλά μηνύματα που βοηθούν την καλυτέρευση του χαρακτήρα του παιδιού.

Το 1999 ο βασικός ήρωας Νικολάκης ( Κώστας Σχοινιού ) Μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες κάνοντας περήφανη την παιδική σκηνή αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη πιστή εδώ και τριάντα δύο χρόνια στα παιδιά και στην οικογένεια , ετοιμάζει τη νέα της παραγωγή που είναι το ελληνικό μιούζικαλ « Ο Νικολάκης η Γοργόνα και οι Πειρατές» . Μια παραγωγή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις παιδικές παραγωγές του εξωτερικού! Περίληψη έργου: Μια φορά κι ένα καιρό στο όμορφο νησάκι Ζέφυρος , ζούσε ένα όμορφο κορίτσι η Χριστίνα. Το καμάρι του νησιού . Όλα κυλούσαν όμορφα και ήσυχα . Ώσπου μια μέρα ήρθε στο νησί ο Πειρατής ο Τρομάρας … Μόλις είδε την Χριστίνα την ερωτεύτηκε . Και επειδή η Χριστίνα δεν τον ήθελε από κακία την μεταμόρφωσε σε Γοργόνα … και έτσι αρχίζει η ιστορία μας … Ο Νικολάκης η Γοργόνα και οι Πειρατές, έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο , με όμορφα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου , χορογραφίες και ένα σκηνικό που θυμίζει ελληνικά νησιά του Αιγαίου . Ένα έργο με πολλή γέλιο , δράση , αγωνία , θεαματικές χορογραφίες αλλά και μηνύματα αγάπης , φιλίας και συνεργασίας! Η δύναμη της αγάπης όταν είναι τόσο αληθινή μπορεί να κάνει το θαύμα της!
Συντελεστές Κείμενο/Σκηνοθεσία : Δώρου Κυριακίδη
Χορογραφίες: Αγγέλας Γεωργίου
Τρισδιάστατα σκηνικά: Vignona
Μουσικές διασκευές: Μάριου Οικονομίδη
Κοστούμια : Σουζάνας Γεωργίου
Κομμώσεις / Περούκες : Βίκυς Ευσταθίου
Φωτισμός/ Ήχος : Σονάυ Γιλτίζ
Σχεδιασμός αφίσας / Βίντεο : Χριστόδουλος Μεγάλεμος .
Φωτογραφίες: Ηρακλής Μαυρομμάτης
Υπεύθυνη παραγωγής: Χριστίνα Τερεζοπούλου
Παίζουν : Κώστας Σχοινιού: ( Ψαράς ) Μαρία Μεσαρίτη: ( Γοργόνα) Δημήτρης Χατζηπαύλου ( Πειρατής Τρομάρας) Μαρία Σάββα: ( Πειρατίνα Σου – Ξου – Μου – Του ) Χρήστος Χρυσάνθου : ( Ραφαέλλος - Καφετζής – Ταβερνιάρης ) Στέφανη Τόκα : ( Κυρία Μάρω η αρχόντισσα του Νησιού) Και ο Δώρος Κυριακίδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πρεμιέρα: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Ξένιο Αμφιθέατρο στις 15.30 .
ΛΕΥΚΩΣΙΑ : Κάθε Κυριακή από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Απριλίου στο Θέατρο Ανεμώνα στις 10.45 το πρωί.
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου . Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας σε δύο παραστάσεις. Στις 15.00 και 17.00
ΛΕΜΕΣΟΣ: Σάββατα 3 , 10 και 17 Μαρτίου , Θέατρο ΕΝΑΦ ( Αγία Φύλα ) σε διπλές παραστάσεις. Στις 15. 00 και 16.30 .
ΔΑΛΙ: Σάββατο 24 Μαρτίου στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης Λυκείου Ιδαλίου στις 15.30
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Σάββατο 31 Μαρτίου στο Σινεμά Απόλλων στις 15.30
ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Σάββατο 21 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο Καλλιθέα στις 15.30 .
ΠΑΦΟΣ: Κυριακές 22 και 29 Απριλίου στο Α’ Λύκειο Πάφου στις 15.30
ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Κυριακή 6 Μαΐου , Αίθουσα περιφερειακού Γυμνασίου Ξυλοφάγου στις 15.30 .

Κρατήσεις: 99 05 55 37 . Γενική είσοδος: 8 ευρώ .

 

 

Επιλέξτε γλώσσα:
August 2018
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2